3 x fietscafés in Oslo

Als een foodie als mezelf een nieuwe stad verkent, dan wordt er al eens goed gegeten en gedronken. En zijn we toevallig met de fiets, dan durven we ook al eens kijken of er een hippe fietsbar in de buurt is.

In Oslo alvast geen gebrek aan bars die volledig in thema van de fiets staan. Meer zelfs, bij de drie coolste reden we onze fiets tot aan de toog op zoek naar lekkers. En als ik je alvast een tip kan meegeven, als je je aan een strak budget te houden hebt kun je hier misschien best stoppen met lezen. Alcohol is namelijk ‘pretty expensive’ in Oslo en dat is dan nog een understatement. Wil je echter met volle teugen genieten van wat de stad te bieden heeft en tel je met plezier een handvol Kronen neer voor overheerlijke pizza’s, een onverwachte mescal negroni, craft biertjes en hippe fiets memorabilia… wel, dan kan verder lezen geen kwaad.

Peloton

Zoals de naam reeds doet vermoeden weet een schare enthousiaste fietsliefhebbers zijn weg makkelijk te vinden richting Peloton, een zaak waar je terecht kunt voor een ware variëteit aan verfrissende bieren en andere dranken. Het was in Peloton dat we merkten dat snel enkele biertjes achterover kappen in Oslo weleens een kostelijke zaak kon zijn. Zo kostte de lokale Noorse pils – een halve liter weliswaar – me omgerekend 9.5 €. Om maar te zeggen!

Peloton-Cafe-Oslo

Naast puike pintjes staat er bij Peloton ook een keur aan pizza’s op het menu. Aangezien we er die dag al een pittige fietsrit op hadden zitten – naast enkele energy bars werd de innerlijke mens verder compleet verwaarloosd – was een pizza delen geen slecht idee. Overeenkomen welke pizza dat zou worden bleek echter problematisch wat maakte dat we er gewoon twee bestelden. Na net geen 1100 km fietsen op de teller hadden we dat nu ook wel verdiend leek het ons.

In afwachting van onze pizza’s ging ik even op verkenning uit in de bar. Naast de toegankelijke DIY herstelplaats ontdekte ik een kleine merchandising ruimte waar er allerlei hebbedinges te koop waren. In mijn geval wil dat zeggen dat ik niet veel later met een nieuw wielerpetje terug aan tafel zit. Met de collectie die ik ondertussen heb opgebouwd moet ik misschien ook eens iets doen op hier op de blog. En de pizza’s, die mochten er trouwens ook zijn.

OsloVelo

Toen we ’s ochtends opstonden hadden we niet direct gedacht dat we ’s avonds zouden aperitieven bij een fietsenmaker. En toch is dat exact wat we bij OsloVelo deden. Nu OsloVelo is bezwaarlijk te vergelijken met je lokale fietsenmaker. Deze fietswinkel dubbelt natuurlijk ook als bar en zoals mocht blijken serveren ze er zelfs meer dan behoorlijke cocktails.

IMG_7612

Als liefhebber van ‘all things negroni’ was ik maar wat verrast een mescal negroni op de kaart te zien. Op deze rokerige cocktail, bestaande uit drie gelijke delen Campari, vermouth en mescal, was alvast niets aan te merken. En mocht je dan toch een keertje zin te hebben eens lekker door te zakken op pintjes, bij OsloVelo verkopen ze grote kruiken bier aan een scherpe prijs. We hebben het gelaten voor wat het was, er wachtte immers nog een reservatie voor het avondeten op ons.

Voor zij die ‘ne zoeten tand’ hebben misschien nog even zeggen dat je bij OsloVelo ook terecht kunt voor taartjes allerhande. Kleine caloriebommetjes die ideaal zijn voor of na een ritje met de fiets. De fietsenmaker mag na de uren dan wel gesloten zijn, in de bar kun je tot de late uurtjes terecht.

Café Rouleur

Ware het niet voor de fietswerkplaats, de selectie aan fijne wielerlectuur, de occasionele wielerliefhebber die z’n stalen ros op het terras parkeert en de nogal voor de hand liggende naam, je denken dat Café Rouleur gewoon een bar is. Nu ja, niet zomaar een bar, maar wel een bijzonder stijlvolle waar je bijzonder verfijnde drankjes kunt nuttigen.

rouleur bar_1015_01-2

Als je het mij vraagt – en dat doen jullie stiekem toch,niet? – zou Café Rouleur niet alleen op elke wielerliefhebber z’n must visit lijstje moeten staan, maar gewoon op dat van iedereen. Zelfs de barman van OsloVelo zat hier in z’n vrije tijd van een pintje te nippen. Om maar iets te zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s