Kerel Original, Brouwerij VBDCK

Met de regelmaat van een koekoeksklok uit grootmoeders tijd loopt er op de redactie van Coolinary wel een persberichtje binnen waar deze of gene wordt voorgesteld. Van ontbijtgranen tot koffie, van kaas tot een keur aan sterke dranken… met de inhoud van mijn mailbox valt al snel een kleine supermarkt te vullen.

Aan uw culinair dienaar de taak om het kaf van het koren te scheiden, af en toe schaamteloos eens een perstekst op te pikken en hier en daar misschien eens wat bubbels te doorprikken. In de eerste plaats omdat het kan, maar ook omdat het product in kwestie het los van de opgeklopte PR praatjes misschien wel een beetje verdient. Omdat het hier al jaren in huis staat, net iets onbekend is, dan wel omdat de strakke vormgeving mijn oog weet te bekoren. The good, the bad and the beautiful, zoiets!

Krijgt de eer zijn ding te doen in de spotlights: Kerel Original, een biertje van Brouwerij VBDCK.

Volgens de marketingbabbel is Kerel Original niet minder dan de iconische oer KEREL, gebrouwen met gist uit 1908. Eerlijk, ik geloof er geen fluit van dat men tussen het puin in de kelder van de brouwerij die in 1966 sloot één luttel flesje heeft teruggevonden dat als basis diende om het originele gist-DNA te achterhalen. Iets te vaak gehoord de laatste jaren. Maar dat doet er ook niet toe, want zonder dit persbericht was Brouwerij VBDCK m’n pad allicht nooit gekruist. En dat zou pas jammer geweest zijn!

KEREL-ORIGINAL_VBDCK_BY-ZWARE-JONGENS_Bottles_30euro

Laten we stellen dat het alvast geen evidentie is om in het land der gulden gerstenat een nieuw biertje aan de man te brengen. Smaak primeert, maar ook de ‘look and feel’ is niet onbelangrijk. De huisstijl zeg maar. Als de Belgische biergeschiedenis ons iets leert, dan wel dat er aan menig brouwer geen grafisch designer verloren is gegaan. Gelukkig hebben ze zich op dat vlak bij Brouwerij VBDCK alvast geen zorgen te maken. Hun huisstijl is baas! Een understatement trouwens.

Als de Belgische biergeschiedenis ons iets leert, dan wel dat er aan menig brouwer geen grafisch designer verloren is gegaan.

Eén blik op hun website was voldoende voor ondergetekende om een box met biertjes te bestellen. Stuk voor stuk pareltjes zijn het, die prachtige 33 cl flesjes met hun strakke vormgegeven etiketten. Met een gelukje zijn ook biertjes om van te duizelen. Want feit is, op het moment dat dit stukje ter perse gaat heb ik nog geen druppel Kerel bier gedronken.

kerel-mixed-box-3-1200-1200

Vol afwachting uitkijken naar de postbode die m’n zonet besteld pakketje aflevert, ik lijk wel een beginnend blogger. Met dat verschil natuurlijk dat een beginnend blogger z’n pakketje daadwerkelijk afwacht en achteraf over de neus, pareling op de tong en nasmaak leutert.

KEREL-ORIGINAL_VBDCK_BY-ZWARE-JONGENS_front_30euro.jpg

Vanaf begin december is de KEREL ORIGINAL box – limited edition, wat had u gedacht – verkrijgbaar in geselecteerde horeca- en handelszaken en via de webshop van brouwerij VBDCK.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s