Cycling for Life

Wel ja, ondergetekende durft al eens een keertje iets te doen voor het goede doel. En als onder de noemer Cycling for Life het aangename aan het nuttige gekoppeld kan worden, dan draai ik daar uiteraard mijn hand niet voor om.

Cycling for life, ofwel de piste in voor het goede doel. Op zondag 10 december is het zover. Dan teken ik in het gezelschap van Campina Extra Brut teamgenoot ‘Bobby the Brick’ – zijn afdalingen op de fiets zijn fenomenaal, vandaar de geuzennaam – present op de overdekte wielerpiste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. 15 €, dat is het luttele bedrag dat je veil dient te hebben om een uurtje de ziel uit je leven te trappen ten voordele van de projecten van Vélo Afrique. Een buitenkansje als je het mij vraagt.

Zo’n wielerpiste, dat spreekt toch een beetje tot de verbeelding. Van legendarische ‘zes daagses’ tot de eindsprint in de wielerklassieker ‘Parijs Roubaix’, de piste is er steeds het strijdtoneel van een epische strijd. De initiatie pistefietsen die we krijgen gaat geen overbodige luxe zijn denk ik zo. Ik bedoel maar, zo fietsen op een stalen ros met vast verzet maar zonder remmen… ’t is toch net iets anders dan een koersfiets, laat staan een Brompton.

Een beetje fietsen op een stalen ros met vast verzet maar zonder remmen… als dat maar goed komt

De kans is klein dat wij bij onze eerste deelname een werelduurrecord gaan neerzetten. Waarschijnlijker is dan weer dat we, eenmaal we die venijnige hoge bochten durven pakken, elkaar grandioos de duvel gaan aandoen. Een ronde proberen te pikken, ‘sur placen’, linkeballen… het gaat er wielertermen regenen jandorie.

Cycling for Life wordt voor de 9de keer georganiseerd door initiatiefnemer Grinta! Vaste partners zijn Telenet, Cycling Vlaanderen en Sport Vlaanderen.

Zin om een ritje op de piste te wagen? Dat kan! Tickets kan je boeken via deze link. Het goede doel dankt u!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s