Life on small wheels

Een woordje uitleg waarom ik van de ene op de andere dag gestopt was met Coolinary, misschien ben ik jullie dat wel verschuldigd. Te druk met een hobby op twee wielen kon je in het stukje ‘over’ reeds lezen, maar wat houdt dat nu juist in.

Awel, sta me toe even toe te lichten. Zo anderhalf jaar geleden kocht ik een vouwfiets van het merk Brompton, enkel en alleen om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Brompton racen. Gekke uitdagingen, stat helemaal op m’n lijf geschreven. En aangezien mij dat zo bevallen was, leek het me geen slecht idee daarmee verder te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Bij gebrek aan wedstrijdjes in de lage landen trok ik onder andere naar Londen, Wenen, Milaan, Barcelona en Kopenhagen om wedstrijdjes te fietsen. In kostuum, zoals dat dan hoort!

IMG_6329

Regelmatig trainen, weekendjes weg, een half uurtje racen, steden verkennen met de Brompton… allemaal dingen die voorrang kregen op het bloggen. Het is te zeggen. Dat is allemaal zo interessant dat ik gewoon een nieuwe blog maakte, genaamd Small Wheels Big Adventures. Fietsavonturen, reizen, ontdekkingen, races, ’t staat er allemaal op dus als je de Engelse taal een beetje machtig bent – De Brompton community is nu eenmaal mondiaal – zeker eens gaan piepen. Zelfs de vrienden van A.S. Adventure wisten me te vinden voor het novembernummer van hun schitterende A.S. Magazine.

AS MAGAZINE

Die wedstrijdjes, dat was één ding, in de zomervakantie trokken vriendin en ik ook nog eens naar Oslo met de plooifiets. Goed voor zes landen, een dikke 1000 kilometers en drie weken plezier. Toen de voorbereiding van deze reis zowat op kruissnelheid kwam ben ik gestopt met Coolinary. ’t Was op! Geen seconde spijt van gehad, al begon het een tijdje terug wel wat te knagen. Schrijven in het Engels op Small Wheels is zeker een uitdaging, maar zo af en toe in het Nederlands iets doen, het heeft ook nog wel iets.

Coolinary 2.0 dan maar. Mocht ook wel na 12 jaar denk ik dan. Meer van hetzelfde, maar vooral ook minder. Minder frequent is dat, maar met een bredere interessesfeer. De focus ligt nog altijd op eten en drinken, maar tel er gerust ook fietsen en reizen bij? Misschien dat ik af en toe wel eens een artikeltje uit het rijke Coolinary archief opdiep. Waarom ook niet! En in de tussentijd blijven we fietsen, dat spreekt voor zich. Ik moet immers nog aan m’n 7.500 kilometers komen dit jaar. Nog zo’n dwaze target die ik mezelf heb opgelegd.

5 reacties

 1. Laura

  Tof om je verhaal gisteren te horen in De Geus! Had achteraf gezien nog een vraagje: wat voor toestelletje was dat juist dat je kon gebruiken om video’s te bewerken van uw smartphone enzo? Was daar wel in geïnteresseerd! 🙂 Groetjes, Laura

  Like

  1. Sid Frisjes

   Laura, Dat was een Gnarbox. die doet dienst als mobiele opslag, en laat tevens toe om via de app videos te bewerken. Maar niet gebruikt dus op vakantie. Foto’s en videos gingen de cloud in, en uiteindelijk heb ik tot op vandaag nog altijd niets bewerkt. Fijn te horen dat je m’n verhaal plezant vond. Succes met de fietsreizen.

   Like

   1. Laura

    Alright, top – merci! Moest je de jouwe ooit willen doorverkopen ofzo hoor ik het wel 😉 Wij gaan voor een paar maanden weg maar zonder pc, dus vandaar dat het zeker als een goed alternatief klonk. Succes nog met de racen op maat(pak).

    Like

   2. Sid Frisjes

    Hey Laura, ik ben hier grote kuis aan het houden, en die Gnarbox blijkt iets te zijn waar ik ook zonder kan. Handig, daar niet van, maar ik gebruikt het te weinig. Ik hoor je wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s