Chez Claire

We hebben er in België lang op mogen wachten, maar in 2018 zit er eindelijk een hippe zaak – wat zeg ik, twee – aan te komen die zich volledig toespitst op het überpatéke, de éclair.

Chez Claire

Eind februari openen Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, ‘De Jongens’ achter succes concept WASBAR, zowel in Antwerpen als Gent een filiaal van Chez Claire, een nieuwe hotspot waar je je tegoed kunt doen aan luxueuze éclairs en een bijhorend glaasje champagne.

chezclaire
© Sigfrid Eggers

“Zeg Yves, zo als herboren foodie, wat vind je nu van dit nieuws?” Luxe éclairs, nieuw is het natuurlijk niet. De mosterd – verschoning, de crème patissier – gingen De Jongens uiteraard halen bij het Parijse L’éclair de Génie. Dat gezegd zijnde, goed nieuws toch. Toch? Reken maar van yes. Bij m’n laatste bezoek aan Parijs wist ik niet alleen naar de Eiffel toren te wijzen, ik heb toen meer dan één éclairke achter de kiezen geslagen.

Chez Claire, ik ben bij voorbaat fan. Zo’n welgemikte woordspeling, ik ben daar niet vies van. En van éclairkes dus ook niet. Doen De Jongens het evengoed als hun Parijse evenknie, dan zal Chez Claire te herkennen zijn aan de lange wachtrijen voor de deur. Kleine tip van de meester, voorzie een doorgeefluik aan de vitrine om snel on the go te kunnen bestellen. Iemand die in de wachtrij glaasjes Cuvée Claire komt vullen is ook nooit weg. In ieder geval, tot februari jongens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s