Bloody Mary Mossel Shots ft Lea Perrins Worcestersaus

Het mag allicht als een verrassing klinken, maar voor iemand die te boek staat als een onbetwist liefhebber van de betere drankjes wordt er ten huize Coolinary behoorlijk weinig alcohol gedronken. Op locatie, doe maar eens lekker gek. Thuis? Not so much! Behalve…

Behalve op zondag want dat is brunch dag. Ietsje langer in bed blijven liggen, bezoekje aan de heren bakker en slager, een gepocheerd eitje met spinazie en gerookte zalm, en doe daar op een goede dag ook nog maar een hollandaise sausje bij. Meer moet dat niet zijn zou ik zeggen, maar dat is buiten een flink uit de kluiten gewassen Bloody Mary gerekend. Neem het van mij aan, geen brunch is compleet zonder een onvervalste Bloody Mary. Zo iemand ben ik dus. Thuis zelden alcohol drinken, tenzij het zondag voormiddag is!

Zo’n Bloody Mary, veel heb je daar naast tomatensap en vodka niet voor nodig. Een beetje citroensap voor de nodige ‘fraicheur’ en wat kruiden waaronder de obligatoire saus waarvan je de naam na al die tijd nog steeds niet correct kan uitspreken. Juist ja, daar bedoel ik inderdaad dat flesje Lea Perrins Worcestershire saus mee. Zeg gerust even luidop ‘woesteuhsjeh saus’. Lang niet moeilijk, toch.

Nodig:

50 ml vodka (ik gebruik doorgaans Ciroc of Grey Goose)
100 ml tomatensap
10 ml citroensap
enkele ‘dashes’ Lea Perrins Worcestershire
tabasco (to taste)
vers gemalen zwarte peper
snufje selderijzout

Doen:

– Vul één deel van een boston shaker met ijsblokken en voeg de  ingrediënten toe.
– Opgepast, we gaan de Bloody Mary niet shaken, maar ‘rollen’.
– Giet de inhoud van je shaker voorzichtig in het tweede deel en herhaal dit nog 3 keer.
– Voel je jezelf heel zelfverzekerd, dan kan je dit met de nodige flair doen.
– Serveer je Bloody Mary in een groot met ijsblokken gevuld glas.
– Werk af met een takje selder en – waarom niet – twee reepjes uitgebakken spek.

Bloody Mary

Deze Bloody Mary (zonder het spek) gebruik ik als basis voor mijn gepantenteerde ‘Bloody Mary Mossel Shots’ die ik op warme dagen wel eens durf serveren als we bezoek hebben. Het hapje leent zich trouwens ook perfect voor feestjes allerhande, al dan niet in een virgin versie. ’t Is zo’n hapje dat nogal vlot over de tongen gaat. Letterlijk en figuurlijk! Niet alledaags, tikkeltje rock ’n roll en bijzonder smaakvol!

’t Is zo’n hapje dat nogal vlot over de tongen gaat. Letterlijk en figuurlijk! Niet alledaags, tikkeltje rock ’n roll en bijzonder smaakvol!

Doen:

Start met het basisrecept van de Bloody Mary – goed voor een 6 tal shots – en verdeel deze over kleine glaasjes waaraan je drie opgelegde mosseltjes* aan een prikkertje toevoegt.  Werk af met een extra druppel Lea Perrins per glaasje, fijngesneden bieslook en indien gewenst wat selderijzout. Lekkeeeuhr!

Zelf aan de slag gaan met Lea & Perrins Worestershiresaus, dat kan je nog tot 31 juli een gloednieuwe Smeg keukenrobot of blender opleveren. Werk een receptje met deze iconische saus uit, neem er een foto van en laadt deze op de wedstrijdpagina op. Makkelijk zat, toch?! Succes alvast.

* Ik gebruik meestal opgelegde mosseltjes op z’n Catalaans als ik geen zelf opgelegde exemplaren heb staan. Mocht je net mosselen hebben gekookt, dan kan je uiteraard ook vers gekookte mosseltjes gebruiken, al dan niet opgelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s